Postat la data de 26 Octombrie 2023
LANSĂM PRIMUL PROIECT DE ENERGIE VERDE DIN DRAGOMIREȘTI VALE
În scurt timp, va demara construcția centralei fotovoltaice
pentru consum energetic durabil.
Stimați cetățeni,
Suntem încântați să anunțăm începerea lucrărilor de construcție pentru centrala fotovoltaică din Dragomirești Vale, un pas semnificativ către utilizarea durabilă a energiei. Acest proiect, cofinanțat prin Granturile SEE și Norvegiene, reprezintă un moment important în angajamentul nostru pentru soluții de energie verde.
Proiectul are ca scop construirea unei facilități de ultimă generație, proiectată să compenseze consumul local de energie cu energie curată și regenerabilă.
Finalizarea proiectului este prevăzută pentru data de 31 martie 2024.
Protecția mediului și dezvoltarea durabilă a comunității rămân în topul priorităților noastre.
Despre finanțare
Granturile SEE și Norvegiene funcționează în perioade de finanțare. În perioada actuală, finanțarea se ridică la 2,8 miliarde EUR și acoperă domenii, de la schimbările climatice și energie până la inovare și dezvoltarea durabilă a afacerilor. Granturile SEE și Norvegiene reprezintă contribuția Islandei, Liechtensteinului și Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale și la consolidarea relațiilor bilaterale cu 16 țări UE din Europa
Despre Programul Energetic
Obiectivul programului este de a obține o energie mai puțin intensivă în carbon și o securitate sporită a aprovizionării. Programul urmărește să stimuleze și să dezvolte cooperarea pe termen lung între Islanda, Liechtenstein, Norvegia („Statele Donatoare”) și România („Statul Beneficiar”) și încurajează proiectele bilaterale de parteneriat cu donatorii.
Parteneriat de durată
De zeci de ani, Granturile SEE și Norvegiene ne-au unit cu o misiune comună: construirea unei Europe verzi, democratice și favorabile incluziunii.
Specificații proiect
• Reducerea emisiilor de CO2 cu 341,25 tone anual si 8.531,37 tone CO2 in toata durata de functionare a centralei.
• Producție medie de energie verde: 1.115,21 MW/AN
• Putere centrală fotovoltaică de 1 MWh